Gemeente Arnhem faciliteert registratieplatform voor haar horecaondernemers

Bezoek aan Arnhemse horeca veilig en controleerbaar

Gemeente Arnhem faciliteert registratieplatform voor haar horecaondernemers

Bij de aankomende heropening van de horeca zal naar verwachting een gezondheidscheck en registratie voor bezoekers verplicht zijn, om deze bij een contactonderzoek aan het RIVM beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen komt Arnhem als eerste gemeente van Nederland met één centraal online registratieplatform voor alle horecazaken in de gemeente.

Met het online registratieplatform Gastvrij Arnhem kunnen bezoekers aan de Arnhemse horeca zich thuis of ter plaatse met de smartphone registreren en de checklist invullen. Daarna hoeft bij een horecabezoek alleen de QR code gescand te worden, zonder weer alle gegevens opnieuw op te geven. Snel, veilig en digitaal.

Gastvrij Arnhem is tot stand gekomen door samenwerking tussen gemeente Arnhem, Platform Binnenstad Arnhem, Koninklijk Horeca Nederland, Hotel Overleg Regio Arnhem en Ad Up en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Ondernemers Fonds Arnhem.

Presentatie
Op donderdag 8 april wordt Gastvrij Arnhem in gebruik genomen bij de zeer ‘fotogenieke’ en markante Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem.
Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn om daar verslag van te doen.