Veelgestelde vragen

Hoe zit het met AVG, Privacy en meer?

Lees het hieronder in onze veelgestelde vragen. Kom je er niet helemaal uit? Je kan natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

FAQ

Hier vind je onze veel gestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Je gegevens worden beveiligd en versleuteld opgeslagen in onze database. Deze database staat in Nederland. Je gegevens worden automatisch verwijderd na 14 dagen. Dit is de wettelijk bepaalde bewaartermijn van de overheid.

De data kan door de GGD enkel worden opgevraagd bij een corona uitbraak en de start van een bron-, en contactonderzoek. Voor de rest zijn jouw gegevens jouw eigendom en voor niemand inzichtelijk.

Het platform Gastvrij Arnhem werkt volgens de richtlijnen Autoriteit Persoonsgegevens. Lees hier onze Privacy Policy.

We slaan je naam, mail-adres en telefoonnummer versleuteld op in onze database. Daarnaast wordt de datum en de horeca locatie waar je bent geregistreerd ook opgeslagen. Gastvrij Arnhem slaat geen medische gegevens op.

Je gegevens worden beveiligd en versleuteld opgeslagen in onze database. Deze database staat in Nederland. Je gegevens worden na 14 dagen automatisch verwijderd.

Je gegevens blijven 14 dagen bewaard en worden hierna automatisch verwijderd.

Deze gegevens worden dan in je eigen browser opgeslagen zodat deze bij een volgende registratie automatisch worden ingevuld. Wil je deze wissen? Dit kan via je browser instellingen.

In de registratietool is het mogelijk om gasten toe te voegen. Ben je zelf niet in het bezit van een smartphone maar iemand uit je gezelschap wel, dan kun je je met zijn/haar telefoon registreren.

Ook kan je een medewerker van de horecazaak vragen of hij/zij de QR met zijn/haar telefoon of tablet wilt scannen.

Als laatste wanneer bovenstaande niet mogelijk is, is het mogelijk je gegevens op een registratieformulier te noteren.  

Gastvrij Arnhem, het centrale registratieplatform voor de Arnhemse horeca